Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Brian Weiss: «Som ànimes i anem de cos en cos».

En aquest lloc web, donem a conèixer la labor de l'equip encapçalat per Agustí Chalaux (1911-2006) i Lluís Maria Xirinacs (1932-2007) dins del Centre d'Estudis Joan Bardina, consistent en la creació d'un nou model polític, econòmic i social, on la transparència informativa permet l'exercici de la responsabilitat de cada acte mercantil, la qual cosa afavoreix una bona ètica en les relacions entre les persones. No tractem a fons aquí el camp de l'espiritualitat, però publiquem aquesta entrevista feta al Doctor Brian Weiss, perquè ens congratulem amb el cas d'una persona que, tot i mantenint el necessari rigor científic i terapèutic, ha ampliat posteriorment la seva labor al camp espiritual, i ens informa que la transparència informativa és un valor universal en sí mateix que afecta, sense excepció, el transcurs de les vides de cada ésser.

El Periodico de Catalunya. Logotip.El Periódico de Catalunya. Dimecres, 21 de gener del 2009. Opinió. Pàgina 80.

L'entrevista amb Brian Weiss, Psiquiatre especialista en teràpia regressiva.

Als Estats Units ha atès gairebé 4.000 pacients que tenen records de les seves vides passades.

Brian Weiss: «Som ànimes i anem de cos en cos».
Gaspar Hernàndez.

Brian Weiss. Foto: Joan Cortadellas.
Brian Weiss. Foto: Joan Cortadellas.

–Molta gent de la comunitat científica rebutja les seves teories.

–Sí, i aquest rebuig suposa un repte per a mi des dels anys 80. Els científics volen estudis i jo treballo amb un cas darrere l'altre.

–¿Com es pot demostrar científicament la reencarnació?

–En primer lloc, mantenint una ment oberta. Es tracta d'analitzar un cas darrere l'altre i desenvolupar una hipòtesi. Hi ha molts científics que han oblidat que la base de la ciència és tenir una ment oberta i no anar pel món amb idees preconcebudes. Jo recomano als meus col·legues metges que provin la teràpia regressiva, i ja ho veuran.

–¿A què anomena «vida passada, vostè»?

–Un record que tens de tu, on et reconeixes amb un altre cos, en un altre temps, però sabent segur que ets tu. Aquest record el pots tenir de moltes maneres, fins i tot en somnis, i pot arribar a explicar una por del present.

–¿Per exemple?

–Si en una vida passada t'has ofegat, pot ser que ara tinguis una por terrible de l'aigua.

–¿I si tinc por de les altures?

–Pot ser que en una vida passada t'hagin empès des de dalt d'un castell. Treballo amb pacients que vénen amb símptomes semblants.

–¿I si no tinc traumes, ni grans pors?

–La meva dona treballa amb gent com vostè, gent que té memòries de vides passades que no són traumàtiques, i que només senten curiositat. A les seves altres vides, aquestes persones no han patit cap trauma. Ella es refereix a ells com «els turistes de les vides passades».

–¿Només turistes? ¿No van fer res de profit?

–Fins i tot per al turista, tenir un record de la vida passada és molt important. Significa que no només som un cos físic, sinó una ànima que va de cos en cos.

–¿I la mort?

–El fet que siguem ànimes implica que no hem de tenir tanta por a la mort. I tampoc hauríem de patir uns períodes de dol tan llargs com els que guardem a la nostra societat, perquè en realitat som immortals i sempre ens retrobarem amb els nostres éssers estimats.

–Que bonic. Sembla un conte.

–Sí que és bonic. No obstant, que una idea sigui reconfortant no significa que sigui certa. De tota manera, aquesta li asseguro que sí que ho és. La majoria de tradicions religioses creuen en la reencarnació. Fins i tot el cristianisme acceptava la reencarnació fins a bastant després de Crist. A la Bíblia també hi havia, antigament, moltes referències a la reencarnació.

–Vostè diu que som una ànima que es va reencarnant en diferents cossos. Però la població mundial augmenta. Llavors falten ànimes, ¿oi?

–¿Per què hem de donar per establert que la Terra és l'únic lloc on hi ha ànimes?

–Ah, doncs no hi havia caigut...

–Les ànimes existeixen en moltes dimensions i en molts universos. La Terra només és un petit planeta entre milions d'universos.

–¿I per què vénen les ànimes cap aquí?

–Se senten atretes cap aquí perquè nosaltres vivim en cossos físics, i sentim i vivim d'una certa manera a través dels nostres sentits. Però la quantitat d'ànimes que hi ha a la Terra és minúscula comparada amb la que hi ha per tot l'univers. I també hi ha ànimes que es divideixen i tenen més d'una experiència a la vegada.

–Vostè fa teràpia regressiva mitjançant hipnosi, però hi ha altres camins.

–Hi ha molts altres camins, com per exemple la meditació, el ioga o els somnis.

–I els déjà vu...

–Sí, hi ha persones que tenen un déjà vu i en realitat estan tenint un record d'una vida passada. Van a una ciutat per primera vegada i s'adonen que saben trobar els carrers: hi van ser durant una vida passada. Molta gent ha tingut una experiència de vida passada, o extracorpòria, i no és boja. Però, com que no ha llegit res, no sap què li passa. Informar a través del seu diari pot ajudar molta gent a no sentir-se estranya.

–¿Què li diuen els seus mestres del més enllà?

–El mateix de sempre, perquè és una saviesa antiga. Tinc dues fonts per rebre informació dels meus mestres: a través dels meus pacients hipnotitzats i a través de la meva meditació. Els missatges estan relacionats amb el desig de més pau i de menys violència en aquest planeta. Hem de recordar que som éssers espirituals, que aquesta és la nostra verdadera naturalesa. Som aquí per aprendre sobre l'amor i la compassió. Estem tots interconnectats. Quan fem mal a algú, ens fem mal a nosaltres mateixos.


Enllaços relacionats:

Una filosofia molt senzilla. Brauli Tamarit Tamarit.

Els deutes de grup. Brauli Tamarit Tamarit.

Una humanitat espiritualment evolucionada. Brauli Tamarit Tamarit.

Un nou moviment recorre el Món. Brauli Tamarit Tamarit.

El camí estret entre els dos abismes. Brauli Tamarit Tamarit.

El testimoni d'Evelyn segons el Dr. Brian Weiss.

La independència de la Terra. Brauli Tamarit Tamarit.

Petita història de la moneda.

Conferència «Món alternatiu» de Lluís Maria Xirinacs.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte