Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

La jutge Alaya: «Els fiscals no mouen un dit si no reben ordres des de Madrid».

València Plaza. Logotip. Disseny: H. J. Rodríguez.València Plaza. Dijous, 27 d'abril del 2017.

Conferència a València.

La jutge Alaya: «Els fiscals no mouen un dit si no reben ordres des de Madrid».

Mercedes Alaya. Foto: Kike Taberner.
Mercedes Alaya. Foto: Kike Taberner.

Loreto Ochando. Justícia.

La magistrada afirma que la ingerència política en la Justícia és total: «No se'm va permetre quedar-me (en el cas ERO) per un vot unànime de PP i PSOE al CGPJ».

27-4-2017.

València. Mercedes Alaya, coneguda com la jutgessa dels ERO d'Andalusia, va pronunciar aquest dimecres una conferència a l'Hotel Les Arenes de València, organitzada per Fòrum d'Opinió Cívic de la Comunitat Valenciana. Fidel a la seva imatge de no casar-se amb ningú, la magistrada del jutjat d'Instrucció número 6 de Sevilla no va deixar canya dreta. Va tenir per a tots: cúpula judicial, Fiscalia, mitjans de comunicació i polítics.

En ser preguntada sobre les gravacions entre l'expresident madrileny Ignacio González i el que va ser el seu homòleg valencià Eduardo Zaplana en què parlen de posar i treure jutges, la magistrada va afirmar: «És clar que mouen els jutges al seu gust. Jo estic a la Secció Setena perquè no se'm va permetre quedar-me perquè el Consell General del Poder Judicial va votar unànime, PP i PSOE, i pel Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia».

Alaya que fa a aquestes declaracions, primer va pensar que es parlava de moure fiscals, sobre el que va dir que, «no es pot utilitzar als fiscals com lacais», al que va afegir que «no poden existir coses com les que hem vist amb un ministre de l'Interior».

Crítiques a la Fiscalia.

Si hi va haver alguna institució contra la qual la jutge Alaya va apuntar durant la seva dissertació, sens dubte va ser contra la Fiscalia. Pel que fa als fiscals Anticorrupció va assegurar que «no mouen un dit si no reben ordres de Madrid, perquè ho he viscut», va dir en clara referència al cas dels ERO. Va explicar que «el ministeri fiscal té dos problemes, la jerarquia i la unitat d'actuació». «El Govern tria al fiscal general de l'Estat, i aquest als d'Anticorrupció. El Govern està present en tots els casos de corrupció».

I va afegir que «els fiscals són implacables en els delictes comuns, però no es comporten de la mateixa manera en els casos de corrupció».

En referència a la possibilitat que siguin els representants del Ministeri Públic els que portin la instrucció, actualment en mans dels jutges, la jutge estrella andalusa sosté que «concedir la instrucció a un ministeri fiscal absolutament polititzat deixarà al jutge com si fos una figura de pedra. No hi ha garanties que ens arribi la realitat del que s'ha investigat».

Alaya, durant la conferència. Foto: Kike Taberner.
Alaya, durant la conferència. Foto: Kike Taberner.

Però els dards contra els seus companys no van finalitzar aquí. La jutge ha afirmat que «si es revoquen les causes (audiències provincials) és perquè el fiscal s'implica poc». O pel que fa a la Llei de Terminis, sis mesos per causes simples i 18 per complexes, Alaya va assegurar que «es limiten els terminis, però se li donen les claus al Ministeri Fiscal que no es mulla en les investigacions judicials i es manté al marge», en referència al fet que són ells els que han de sol·licitar les pròrrogues.

Per això, la jutge ara apartada dels ERO per les contínues discussions amb la magistrada titular del jutjat que porta aquesta causa, diu que «cal que el poble s'involucri (acusació popular), perquè ens podem trobar que el fiscal posi fi a una investigació seguint ordres del Govern».

Associacions, partits i mitjans.

Tampoc els seus propis companys magistrats es van lliurar de les crítiques d'Alaya, que va explicar que tot i que respecta, i molt, a les associacions judicials, no està associada perquè no està d'acord amb el sistema.

Alaya va tenir bales per a tothom. En referència als partits polítics, la jutge andalusa va afirmar que «després de l'15-M hi ha un pacte de no agressió entre els grans partits per assegurar-se la supervivència». Però la jutge, famosa pels ERO d'Andalusia, trasllada el pacte de no agressió a la seva terra, de la qual afirma que PP i PSOE vénen a dir: «no comentis els meus abusos, que jo no comento els teus».

Els mitjans de comunicació no van sortir millor parats que la Fiscalia o els partits polítics. Segons Alaya, «els mitjans de comunicació estan a favor del poder». «Els partits polítics donen ordres per parlar molt poc de temes judicials», va afegir.

Solucions.

Les solucions a tots els problemes que apressen a la Justícia per a ella són: Un consell General del Poder Judicial elegit per jutges; que l'elecció del fiscal general de l'Estat garanteixi la seva independència; autonomia pressupostària; un pacte d'Estat entre les principals forces polítiques per evitar que «cap procediment pugui ser moneda de canvi per pactes entre partits, cosa que està passant», segons va manifestar.

Enllaç de l'article original en castellà:

http://valenciaplaza.com/jueza-alaya-valencia

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte