Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Hipocresia antiterrorista. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Fora del consens, no contra el consens. Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Dimecres, 2 d'agost del 1978. Pàgina 5.

Qui matà els dos militars?

Cambio 16. Número 242. 26 de juliol-1 d'agost del 1978. Portada: «18 de Julio ¿Quién puso las bombas?».¿Com podria saber el poble, que paga la seva policia, qui la controla? Tot llegint llibres com els que escriu Gonzàlez Mate, ex-agent franquista, tens la impressió que dins de la policia, fins ara dominada per l'extrema dreta espanyola, fa temps que s'infiltrà la CIA americana. Gonzàlez Mate mateix té una forma de parlar que no resta gens exempta de sospita en aquest sentit. Sembla com si s'hagués passat d'un bàndol a l'altre i ho camufla amb la seva pretesa retirada de les activitats secretes.

L'operació Carrero tampoc no restà exempta de dubtes pro CIA. Mort Carrero, semblava que la política s'enduriria per reacció i en canvi succeí un imprevisible oberturisme teledirigit des de l'Amèrica del Nord entestada a posar fi a la dictadura. Amos policíacs d'aquest oberturisme foren Roberto Conesa i José Sainz. Nou mesos després, succeïa l'explosió del carrer Correo. No fou l'ETA, malgrat els intents de Sainz de fer-ho creure així per la televisió i d'intentar absurdament lligar-la amb el Partit Comunista espanyol (tic anticomunista característic de la CIA). S'acusà el grup de Genoveva Forest, de la qual mai no se sabé si estava lligada amb gent castrista o anticastrista.

En el bar Rolando només hi havia policia franquista. «Cambio 16» digué que, dies abans, foren avisats policies que no hi anessin. Sainz fou destituït de manera fulminant. Per aquells dies Conesa també fou allunyat de Madrid. Tornà, doncs, a triomfar la línia franquista. Recordo, jo era a la presó, que algú de l'ETA fou tret de presó i dut a comissaria per tal d'interrogar-lo i torturar-lo. L'única pregunta era si coneixia un policia determinat que passava armes a l'ETA clandestinament.

Després el FRAP, originari de València, on estava arraconat Conesa, castiga el règim franquista matant una colla de policies a Madrid en un dia.

Quan puja Suàrez al poder, l'un darrera l'altre, Sàinz i Conesa recuperen el protagonisme perdut. El FRAP, en descobrir-se tan manipulat, diu que s'autodissol. Apareix el GRAPO misteriós. La llarga llista d'accions del GRAPO no s'acabaria mai.

Ara, amb l'atemptat als dos militars, fa la impressió que el GRAPO resta massa al descobert i s'acusa l'ETA, lligada, amb la darrera propaganda espanyola i americana, amb la KGB. ¿No és, una altra vegada, un tic anticomunista atribuir a l'ETA la mort dels militars? Però el canvi d'atribució es fa tan precipitadament que tot resta malparat. Operacions matusseres de destralers de l'acció clandestina terrorista. Destitucions possibles per a acontentar l'opinió pública. Pobre Martín Villa, com ocultaràs el pastís?

Lluís M. Xirinacs.

Hipocresia antiterrorista. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Fora del consens, no contra el consens. Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte