Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Antidemocràtics. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Generositat sempre. Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Dimecres, 25 d’octubre del 1978. Pàgina 5.

Tortura sempre.

Manifestació contra la tortura a Euskadi encapçalada per una pancarta que diu: «Torturarik ez» («Tortura no»).Després d'unes lleis que sempre han perseguit els delictes de lesions físiques i extorsions morals, després d'una llei expressa contra la tortura aprovada fa poc en el Parlament, després que en la nova Constitució es reconeix que «tots tenen dret a la integritat física i moral i que en cap cas no podran ésser sotmesos a tortura ni a penes o tractes inhumans o degradants» (article 15), encara ens arriben testimonis de tortures horribles.

Alguna referència ja ha sortit als diaris del cas de Josep Lluís Delpech Valero, obrer mecànic, divuit anys, que no pertanyia a cap partit polític i era un cristià actiu i militant en la parròquia de Sant Josep de l'Hospitalet de Llobregat. Assistí a la sessió necrològica celebrada en aquest temple dimarts 19 de setembre per les víctimes barcelonines de la diada de l'Onze de Setembre del 1977 i 1978. Després participà en la manifestació subsegüent.

La policia governativa el detingué i, segons s'ha denunciat al jutjat de l'Hospitalet, a la comissaria fou maltractat en grau extrem. Calgué dur-lo al dispensari de Perecamps. Li havien estirat els cabells fortament. Tenia les mans molt inflades per les manilles. El cos marcat. I el maxil·lar inferior amb dues fractures fetes a puntades de peu. El seu estat d'ànim, deplorable. Sofria un trauma psíquic profund.

Ell parlà a comissaria de les forces d'ocupació. Educat en castellà i descoberta la manipulació educativa, feia temps que aprenia i parlava el català. No volia fer el servei militar per no col·laborar en l'ocupació de Catalunya. «Quan em pegaven, no em pegaven a mi, pegaven a Catalunya».

Ara és a la infermeria de la Model de Barcelona. El sacerdot Leandre Gassó Ubach de la seva parròquia i l'advocat Marc Palmés lluiten per obtenir-ne la llibertat provisional, però endebades. Ningú no li treu els cinquanta o seixanta dies de presó amb el maxil·lar lligat per tal que se li soldi abans de sortir al carrer. La denúncia també ha estat desestimada. La policia ha dit al jutge que les fractures se les féu ell mateix tirant-se violentament a terra.

En una esmena constitucional vaig demanar que el detingut passés directament al jutjat, sense tocar comissaria. Era l'única manera pràctica d'evitar les tortures sense testimonis de totes les comissaries del món. En la comissió: cap vot a favor, Pedrol Rius en contra i abstenció tots els altres. En el ple: set bascs a favor, cent cinquanta-dos d'UCD, socialistes i independents en contra i vint-i-nou abstencions de progressistes i catalans.

La tortura continua.

Si més no, ¿deixareu en llibertat provisional aquesta nova víctima?

Lluís M. Xirinacs.

Antidemocràtics. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Generositat sempre. Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte