Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Missió a Winterthur. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. L'home del sac. Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Diumenge, 7 de gener del 1979. Pàgina 5.

Reconstrucció nacional.

Reconstrucció del ferrocarril en la postguerra a Alemanya.Acabo d'arribar de Suïssa. Les darreres hores en aquell país les he passades en companyia de la família Grau. En Josep Grau és el corresponsal a Suïssa del diari AVUI. També és el secretari general de Casa Nostra, institució que aplega els catalans residents a Suïssa. Vol tornar a Catalunya. Fa molts anys que és al país dels Alps. S'hi ha avesat. Té por d'aquesta terra nostra. Les vegades que l'ha visitada hi ha trobat massa coses desagradables. Tem cremar-se. Tem no resistir el desori que s'observa en tantes coses nostres. Em recomana amb les darreres paraules que m'adreça: «Procureu anar arreglant coses. Encara que siguin petites. Aquelles coses que afecten l'home senzill del carrer. Que s'hi vegi un canvi. La brutícia del carrer. Els serveis de la Seguretat Social. La puntualitat».

La impressió que té un home habituat a viure a Suïssa és que això d'aquí és un desastre. I, a part d'impressions, a part que, per desgràcia, la nostra gent s'ha avesat al desastre i ja no se n'adona, jo, sense viure a Suïssa, sempre he pensat i he dit que sortim d'una guerra i cal un esforç de tots de reconstrucció nacional. Quan se surt d'una guerra llarga i destructora, cal reunir totes les forces del país per a reconstruir-lo. Es trist que la guerra hagi estat tan llarga que la destrucció ja se'ns faci natural.

No sóc exagerat. Després d'una guerra civil de tres anys han vingut quaranta anys de saqueig i depredació. Uns pocs desaprensius amb noms que han esdevingut il·lustres, alguns d'ells ben catalans, alguns d'ells que ara es diuen nacionalistes, s'han enriquit a costa del poble, tot aprofitant l'avantatge de la corrupció, de l'absència de sindicats, de l'absència d'oposició. El desenvolupament econòmic espanyol ha estat caòtic, irracional, profundament injust, explotador de les classes populars, contaminador, imprevisor. Ara vénen totes les factures. Ara es descobreixen els dèficits, els saldos negatius, les corrupcions, els desfalcs, les fuites de capital, les equivocacions irreversibles.

País devastat. Desastre nacional.

I sense tenir-ne consciència. Cada grupet continua fent la seva guerra, tot cercant de ben situar-se, d'obtenir una posició avantatjosa. Es continua manipulant el ciutadà sofert, embajanit, l'immigrat de segona classe que no arribà a Catalunya en el carro dels vencedors o per la via privilegiada del càrrec elevat.

Catalunya: en aquesta nova aurora, després d'aquest llarg túnel de destrucció del teu patrimoni, desperta! Vola per damunt de les teves petiteses. Pensa en tots els teus fills, en tots els qui treballen i viuen a Catalunya i l'estimen com a pàtria seva de naixement o d'adopció. Eleva't per damunt de la vida sòrdida de soterrani estret, a què fores condemnada tant de temps.

Avui encara tens l'oportunitat de superar un raquitisme que amenaça d'esdevenir crònic.

Lluís M. Xirinacs.

Missió a Winterthur. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. L'home del sac. Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte